Infoblokk
logo logo logo

Debreceni Hitközségi Tanoda - Tanoda programok a Debreceni Zsidó Hitközségnél - TÁMOP – 3.3.9. -12/2-2012-0052

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2015. október 27. 14:00
Debreceni Zsidó Hitközség – szakmai záró rendezvény, sajtótájékoztató

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Debreceni Hitközségi Tanoda - Tanoda programok a Debreceni Zsidó Hitközségnél - TÁMOP – 3.3.9. -12/2-2012-0052
Véget ért a Debreceni Zsidó Hitközség 29,67 millió forintos, 100%-ban vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektje
A megvalósítás időtartama 2014.03.01 – 2015. október 31.

A rendezvényen Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke elmondta, hogy a projekt célja volt a hátrányos helyzetű, általános iskolás fiatalok, köztük a roma fiatalok iskolai lemorzsolódásának csökkentése-megelőzése. A diákok továbbtanulási mutatóinak javítása személyre szabott, diák-központú komplex oktatási-nevelési program megvalósításán keresztül. Kiemelt cél volt, hogy diákok iskolai osztályzatai javuljanak, érezhető módon növekedjen tanulási és általános motivációs szintjük.
Elvárás volt a diákok tantárgyi fejlődésén túl a diákok általános készség és képesség szintjének javítását, személyiségének fejlesztését és önbizalmuk, öntudatuk, identitásuk erősítését is célozza.

A programban a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, illetve a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai közül összesen 30 debreceni gyermek fejlődését 3 szaktanár, 1 fejlesztő pedagógus, 1 mentor, és 1 mentálhigiénés szakember segítette. A fejlesztő foglalkozások mellett közösségi programokon, kirándulásokon is részt vettek a tanodások.

Bói József, szakmai vezető értékelte a Tanoda működését és méltatta az elért eredményeket. A tanodába járó gyerekek mindegyikénél mérhető javulás történt, mely a fejlesztendő kompetencia területek mellett a tantárgyi iskolai osztályzatok javulásán is tetten érhető. A bemeneti mérés alapján felvázolt egyéni fejlesztési terveket a tanodások mindegyike megvalósította, a fejlesztendő kompetencia területek mindegyikénél javulás mutatható ki. A szakmai vezető gratulált a gyerekeknek az elért eredményekhez és köszönetét fejezte ki a pedagógus és mentor kollégáknak, az együttműködő partnereknek és a gyermekek szüleinek. Reményét fejezte ki, hogy az elmúlt hetekben megjelenő új, a Tanoda-típusú programok megvalósítására kiírt pályázaton a Hitközség sikerrel vesz részt és hamarosan újra találkozhatunk a Hitközségi Tanodában.

Az értékelő beszámolót követően a jelenlévők szakmai előadásokat hallhattak a Tanoda-programról és a Hitközségi Tanoda tevékenységeiről a projekt vállalásairól a számszerűsíthető eredmények tükrében.


A KLIK debreceni tankerületét Karika Rozália képviselte, aki elismerését fejezte ki a résztvevőknek a Tanoda program megvalósításért, valamint arra biztatta a gyerekeket, hogy folytassák a tanulmányaikban megkezdett utat, és sok sikert kívánt a jövőre nézve.

 

Tartalomhoz feltöltött képek

2024. július 25.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky. u. 26.
Levelezési cím : 4001 Debrecen, Pf. 62. | E-mail: debrecenizsidosag@gmail.com
Telefon: +36 52 415 861, +36 30 846 1703 | Fax: +36 52 533 273
 
Impresszum | Kapcsolat
Debreceni Zsidó Hitközség - Minden jog fenntartva © 2013