Infoblokk
logo logo logo

Idősek napja a Debreceni Zsidó Hitközségen

A Debreceni Zsidó Hitközség meghívta egy kellemesnek ígérkező délutánra nyugdíjas korú tagjait október 31-én. Mivel a tagság túlnyomórészét ez a korosztály tesz ki, ezért külön figyelmet fordít rájuk az elöljáróság. A Szentírásunkban többször olvashatunk az idősek tiszteletéről. Megnyitó köszöntőjében Kreislerné dr. Grósz Zsuzsanna alelnök utalt a Tórára, a Vajikra heti szakaszra, ahol olvashatjuk: „Ősz fej előtt állj föl és tiszteld öregeknek az arcát”.

A Rachel Nőegylet a karitatív munkája mellett hasznos időtöltést is nyújt tagjainak. A Nőegylet örök ifjú tagjai közösségünk legaktívabb tagjai. Az idősgondozási konferencia, melyet a Hitközség idén márciusban, a DAB Geriátriai és szociálgerontológiai munkabizottságával közösen rendezett, szakmai tapasztalatok átadásában is segítséget nyújtott. Horovitz Tamás, a Hitközség elnöke beszámolt közelmúltbeli izraeli útjáról, ahol a városi küldöttséggel Debrecen testvérvárosában, Rishon leZionban járt. Örömmel jelentette be, hogy az ottani kórus ellátogat Debrecenbe, amit a már több éve a Rachel Nőegylet keretében működő „ZS” faktor viszonozhat. Ezt a hallgatóság kitörő örömmel és tapssal fogadta.
A zsúfolásig megtelt kultúrteremben lévő műsor a Mezősi házaspár, Katika és Levente műsorával kezdődött. A házaspár rendszeres résztvevője a dr. Kardos Albert szavalóversenyeknek, és a „ZS” faktor kórusnak. Most is a szavalatok, az énekszámok előadása profi módon történtek. A „Lujza és Jenő” vidám jelenete nagyon nagy sikert aratott. Már ekkor megjelent a színpadon Tordai Zoltán és Zenekara, ahol előzetes próba nélkül kísérték Katika éneklését. Az igazi profik így dolgoznak!

Ezután a műsor a Debrecenben és az országban is hírnevet szerzett Tordai Zoltán és zenekara programjával folytatódott. Tordai Zoltán hegedűvirtuóz, kívánság műsor keretében járta végig az asztalokat, és kedvenc dalok-nóták eljátszásával szórakoztatta a közönséget. Nem hiányozhatott repertoárjukból ismert és kedvelt operett-részletek, nóták, dalok sem. A sikert a vastapsok bizonyították, a közös éneklések, a páros - és közösségi táncok sem maradtak el. A hitközség a kóser konyhánk finom remekeivel kedveskedett a közönségnek. „Terülj-terülj” asztalok voltak.
Fergetegesen jó hangulatú délutánnak lehetett részese a közönség. Több holokauszt túlélőnek is sikerült vidám órákat szerezni. A közönség nevében Hajdúné Magdika köszönte meg a figyelmességet a Hitközség elöljáróságának, mivel erről a korosztályról sosem felejtkeznek el. Jó volt látni a vidám arcokat.

Kívánjuk, hogy legyünk együtt egészségben 120 évig ilyen rendezvényeken!

 

Tartalomhoz feltöltött képek

2024. május 26.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky. u. 26.
Levelezési cím : 4001 Debrecen, Pf. 62. | E-mail: debrecenizsidosag@gmail.com
Telefon: +36 52 415 861, +36 30 846 1703 | Fax: +36 52 533 273
 
Impresszum | Kapcsolat
Debreceni Zsidó Hitközség - Minden jog fenntartva © 2013