Infoblokk
logo logo logo

Láng Eszter kiállításának megnyitója a Pásti utcai Zsinagógában

A Debreceni Zsidónegyed Kulturális- és Oktatási Központ, valamint a Művészetek Udvara szervezésében augusztus 30-án ESZTER néven Láng Eszter képzőművész kiállítása megnyitójának volt részese a népes közönség a Pásti utcai Zsinagógában.


Eszter a festőművésznő, hitközségünk tagja, már korábban bemutatta műveit nálunk. A közelmúltban a Pásti utcai Zsinagógát ábrázoló alkotását nyújtottuk át David B. Cornstein amerikai nagykövetnek. Művei, elhunyt férjének, Torok Sándor festőművésznek az itt kiállított alkotásait váltották fel.
Gyakoriak kamara kiállításai, melyet sokszor a barátok számára állít össze. A kortárs képzőművészeti élet jól ismert alakja, rendszeresen kiállító művész. Barátjának tekinti Szénási Miklós író, főszerkesztő, és Heller Zsolt folkesztéta, ez tűnt ki köszöntő szavaikból.


Szénási Miklós megfogalmazta, hogy másképp mozognak a fák, mások a színek, mások az ízek Korondon, ahonnan Eszter érkezett néhány évtizeddel ezelőtt. Életművét ismertette, melynek csak része a képzőművészet, a tudós művész munkái között. A közgazdaságtudományok kandidátusaként oktat az egyetemen, de az irodalom, a vers, a próza is része az életének.


Heller Zsolt saját alkotásával köszöntötte a festőművésznőt, a pasztell, az olajképek, a számítógépes grafika hazai kiváló művelőjét. A sokoldalúságát tovább folytatta a művészeti szakírónak, az egyik sokoldalúbb hölgynek, aki a spiritualizmus és a misztikum kiváló ismerője. Örök lázadó, melyet művein keresztül is ábrázol.
A megnyitón bevezetőként és zárásként közreműködött a debreceni LED zenekar. Tagjai Szénási Miklós és Komódi Károly.
A zsinagóga falai közé érkező vidám művészi színvilág finom, néha a kusza vonalak évszakokat jelentő színek, nyugalmas és háborgó gondolatokat ébresztő művek, szépek! Ennek ellenére is kiegyensúlyozottságra törekszik, ezt jelzi a nézőknek, látogatóknak, akik a művek előtt megállnak.

 

Tartalomhoz feltöltött képek

2024. április 15.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky. u. 26.
Levelezési cím : 4001 Debrecen, Pf. 62. | E-mail: debrecenizsidosag@gmail.com
Telefon: +36 52 415 861, +36 30 846 1703 | Fax: +36 52 533 273
 
Impresszum | Kapcsolat
Debreceni Zsidó Hitközség - Minden jog fenntartva © 2013