Infoblokk
logo logo logo

Magyar Gasztronómiai és Kulturális Napok Tel-Aviv-ban

Izraelben immár harmadszor rendezték meg a Magyar Gasztronómiai és Kulturális Napokat Tel-Aviv-ban október 25-26-án. Az eseményt Nagy Andor Magyarország izraeli nagykövete, Ron Huldai, Tel-Aviv polgármestere, valamint Papp László, Debrecen polgármestere közösen nyitotta meg.


Papp László megnyitójában hangsúlyozta: a Debrecen és Tel-Aviv között 2017 márciusának végén indult menetrend szerinti repülőgépjárat a vártnál is sikeresebben működik.
A Magyar Gasztronómiai és Kulturális Napokon a kulináris sokszínűséget számos magyar stand, főző- és borbemutatók adták, a hangulatról pedig a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és a Sabbathsong Klezmer Band fellépései gondoskodott. A polgármester még az egykor a LOKI-ban játszó Korhut Mihállyal is találkozott, aki jelenleg az izraeli Hapoel Beer-Seva csapatát erősíti.


A kiállításon a VisitDebrecen turisztikai standnál óriási volt az érdeklődés, figyelmet kapott a Zsidó negyedünk is. Reméljük, hogy a hitközségünknek is lesz hozadéka ebből a bemutatkozásból. Az izraeli látogatás keretében Papp László polgármester és a kíséretében lévő Széles Diána alpolgármester, és Horovitz Tamás, hitközségünk elnöke felkereste Debrecen izraeli testvérvárosát, Rishon LeZiont is, ahol találkoztak Dov Zur polgármesterrel. Konkrét együttműködési programok kerültek egyeztetésre a város vezetése és a hitközség elnöke segítségével. A debreceni városi vezetőkből turisztikai szakemberekből álló küldöttség Horovitz Tamás kíséretében ellátogatott Jeruzsálembe. Természetesen nem maradt ki a programból a Siratófal megtekintése. A zsidók legszentebb helyén Smuel Rabinovics, a Siratófal ortodox rabbija fogadta a vendégeket. A siratófal alatti ásatásokba is betekinthettek a kiemelt magyarországi vendégek.

Soraimat a dehir.hu-n megjelent írásból, valamit Horovitz Tamás elnökkel folytatott beszélgetésből készítettem.

 

 

Tartalomhoz feltöltött képek

2024. május 26.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky. u. 26.
Levelezési cím : 4001 Debrecen, Pf. 62. | E-mail: debrecenizsidosag@gmail.com
Telefon: +36 52 415 861, +36 30 846 1703 | Fax: +36 52 533 273
 
Impresszum | Kapcsolat
Debreceni Zsidó Hitközség - Minden jog fenntartva © 2013