Infoblokk
logo logo logo

Malek Andi Soulistic koncert a Debreceni Pásti utcai Zsinagógában

Nem mindennapi zenei élményben volt részünk november 19-én a Pásti utcai zsinagógában a Malek Andi Soulistic koncerten. Malek Andit nem kell bemutatni, ismert zenész család tagja, többszörös Emerton- és Artisjus díjas színésznő-énekesnő. Szereplője volt a televízió Szomszédok c. sorozatának, számos zenés műsorban vett részt, a Voice Magyarország hangja tehetségkutató versenyen, mint zsűritag is szerepelt. Nehéz abbahagyni a sort.


Ez a legújabb formáció, a Malek Andi Soulistic. A műsor első részében magyar népdalokat dolgozott fel Jazz, Neo Soul, R&B stílusban, Jáger Bandi zongorista-zeneszerző egyedülálló megfogalmazásban. A legszebb magyar népdalfeldolgozásokat hallhattuk modern, világzenei hangszerelésben. Élvezhettünk népszerű és hosszú ideig elfelejtett magyar népdalokat például: "Bujdosik az árva madár", "Indulj el egy úton", "Jaj de széles, hosszú ez az út", "Édesanyám Rózsafája” …
A jiddis dalokat átélve énekelte, mellyel a korábbi zsinagógai koncertek után nálunk is nagy sikert ért el. A jidise Mame a szívéből és lelkéből szólalt meg. A Jeruzsálemről szóló csodás, zeneileg sem mindennapi hangzatú dal ámulatba ejtette a hallgatóságot. Az „Osze salom” kezdetűt pedig a művésznővel együtt énekelte a közönség szűnni nem akaró taps kíséretében.


A műsor harmadik részében régi- és mai magyar dalszerzők kiemelkedő és érték teremtő számaiból hallhattunk ízelítőt. Kik is voltak ezek a szerzők? Seres Rezső, Szenes Iván, Fényes Szabolcs, Bágya András, G. Dénes György, míg a mai dalszerzők: Demjén Ferenc, Dés László, Gerendás Péter, Presser Gábor. A dalok különleges, modern, mai hangszerelésben, Jazz, Funky, Latin, stílusban feldolgozva szólaltak meg. Táncra buzdító, értékes zene volt ez is. A közönség az énekesnővel együtt énekelt, ha lett volna hely, a tánc sem maradt volna el.


Malek Andrea énekes, és a projekt művészi igazgatója, zongorista-zeneszerző "Jáger Bandi” (Jáger András) valamint a zenekar többi tagja (Hárs Viktor – bőgő; Balogh Roland – gitár; Lakatos Pecek András – dob), sajátos személyiség volt, mindenki egy különleges szólistája volt az estnek. Jáger Bandi hazulról, zenészcsaládból hozta magával azt a hihetetlen zenei intelligenciát, amelyet feldolgozásaiban, különböző hangszereléseiben, átirataiban kamatoztatot.
Malek Andi a Soulistic élén egészen új irányt és utat próbált ki zenész kollégáival. Az elsöprő sikert megélt művészeket az értő közönség nem engedte le ismétlések nélkül. A Jazzrael formációval, Jáger András zongorista vezetésével működő projekt segítségével mindenki talált kedvére való zenét.


A koncert szinte egy újbóli emlékezésként hatott az imádkozó őseinkre ebben a nagyszerű akusztikájú ortodox zsinagógánkban. Köszönjük a Hitközségnek, a Debreceni Zsidó Negyed Kulturális és Oktatási Központnak, a Művészetek udvarának, valamint a MAZSÖK-nek, hogy hozzásegített egy ilyen szórakoztató est létrehozásához.

 

Tartalomhoz feltöltött képek

2024. június 25.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky. u. 26.
Levelezési cím : 4001 Debrecen, Pf. 62. | E-mail: debrecenizsidosag@gmail.com
Telefon: +36 52 415 861, +36 30 846 1703 | Fax: +36 52 533 273
 
Impresszum | Kapcsolat
Debreceni Zsidó Hitközség - Minden jog fenntartva © 2013