Infoblokk
logo logo logo

Szokatlan sátoros ünnepi közösségi nap szeptember 30-án

A Debreceni Zsidó Hitközség úgy gondolta, hogy a sátoros ünnep az az ünnep, amely érdekes lehet mindenkinek,vallástól függetlenül. Szeptember 30-án (Tisri 21) a Pásti utca 4. szám alatt az Ortodox Zsinagógában és az udvaron lévő 40 éves pusztai vándorlásra emlékeztető sátorban nyílt közösségi napot rendeztek, mely része a 6. éve működő Zsidó Szabadegyetemnek Kreisler Gábor szervezésében.
Horovitz Tamás köszöntője, valamint Dr. Széles Diana alpolgármesternő meleg hangú levele felolvasása után a hallgatók Dr Asher Ehrenfeld debreceni főrabbi élvezetes előadását hallhatták az ünnep történetéről és szokásairól.
Napközben a közönség a zsidósághoz kapcsolódó, Fehér Tamás humoros történetein szórakozott.
Heller Zsolt folkesztéta a helyi zsidós vásárok történetébe és a zsidó tanmesék irodalmába kalauzolta el a hallgatóságot.
A bibliai neveket viselő vegyes csapatok tudásfelmérő totókat töltöttek ki ismeretterjesztő jelleggel. Élvezettel kerültek megoldásra a sátoros ünnephez, általában a zsidósághoz, valamint a mindennapi életben használt jiddis szavak ismeretére vonatkozó kérdések.
Az elektronikus kommunikáció sem maradt ki, a csapatok a sátorban készült okos telefonokkal készült képeinek értékélése nem volt könnyű a zsűrinek.
Minden korosztályra gondoltak a programban, a gyermek sarok székei megteltek, hozzáértő személyzet foglalkozott a kis gyermekekkel. ehhez szakmai segítséget Budapestről Frőhlich Erika adott. Az elkészült munkák kiállításra kerültek a sátorban, melyek díszíteni fogják a hitközség őszi ünnepi sátrát jövőre is.

Stílszerűen a sátorban a hitközség süteményei mellett az őszi bibliai betakarításra emlékeztető, önkéntesen hozott gyümölcsök kerültek felszolgálásra.
A délelőtt végén a rabbi válaszolt a személyes kérdésekre a „Kérdezd a rabbit” fórumon.
A helyezéseket nem közöljük, itt mindenki nyert, aki a délelőttjét a Debreceni Zsidó Hitközségen töltötte, és bele szeretett volna látni a hitközség vidám vallási ünnepébe.

 

 

Tartalomhoz feltöltött képek

2024. június 25.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky. u. 26.
Levelezési cím : 4001 Debrecen, Pf. 62. | E-mail: debrecenizsidosag@gmail.com
Telefon: +36 52 415 861, +36 30 846 1703 | Fax: +36 52 533 273
 
Impresszum | Kapcsolat
Debreceni Zsidó Hitközség - Minden jog fenntartva © 2013