Infoblokk
logo logo logo

Véget ért a IV. Országos Zsidó Zenei Vetélkedő idei programsorozata

Az ideiglenes bezárás előtt a debreceni Ibolya utcai iskola 1. és 2. osztályos gyermekei jöttek el hozzánk a Debreceni Zsidó Hitközségre, de a nagyobbak között ott volt Dickmann Sára is. A budapesti Országos Zsidó Zenei Vetélkedő előtti ismereteiket szerették volna kiegészíteni az autentikus térben. Nagy örömmel fogadtuk Éliás Viktor kántorral együtt a kis diákokat. A vallási tudásuk lenyűgözött, folytatták a tavalyi budapesti sikeres szereplésüket a komoly mezőnyben. Sikeresen végződött októberben az 1-2. osztályos kategóriában a vetélkedő. Erről korábban beszámoltunk. December 3-án a verseny folytatódott a 3. és 4. osztályosok körében. Ők is sikeresen szerepetek. Nincs zsidó oktatási intézménye a Debreceni Zsidó Hitközségnek hivatalosan. Ezért örülünk különösen, hogy a budapesti Országos Zsidó Zenei Vetélkedőn átütő sikereket értek el a debreceni Ibolya utcai iskola kis diákja két kategóriában is. Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak!

Erről számolt be az egyik felkészítő tanáruk Czeglédi Erika:

A 2. fordulóban is elhozták a második és harmadik helyet az Ibolyás gyerekek

Az 1-2. osztályos kategóriában induló debreceni gyerekek sikere után izgatottan és nagy reményekkel folytatták a felkészülést a 3-4. osztályos versenyzők az Ibolya Utcai Általános Iskolában. Még a vonaton is a megadott szakirodalmat lapozgatták, és lelkesen kérdezgették egymást a témakörökből.
A Frankel Zsinagóga Micve klubjába megérkezve házigazdáink, Ági és Éva hatalmas szeretettel és forró teával vártak minket, és mindent megtettek, hogy a gyerekek oldott hangulatban kezdhessék az írásbeli fordulót. Az időközben megérkező zsűri tagjai is partnerek voltak ebben. Gonda Judit mesterpedagógus még egy kis összeesküvést is szervezett hirtelen, mikor kiderült, hogy a gyerekek közül van, aki még nem hallotta dr. Nógrádi Gergely főkántort énekelni. Dr. Verő Tamás főrabbi humorral hidalta át a kezdeti megilletődöttséget, így mire a csapatok bevonultak a vizsgaterembe, már elmúlt a szorongás. Ez meg is látszott az eredményeken, hiszen szinte hibátlanul sikerült megbirkózni a színvonalas, ám mindeközben kifejezetten gyerekcentrikus feladatlapokkal. A képfelismerések, rajzos feladatok professzionálisan készítették elő a szóbeli fordulót, ami előtt egy finom, édességben gazdag kóser ebédből lehetett erőt meríteni. Természetesen a zsinagóga látogatása sem maradhatott el, ahol a Főrabbi Úr egy kis „előszóbeli vizsgát” is tartott. Nagyon büszkék voltunk a gyerekeinkre, ezt minden felnőtt nevében mondhatom, hiszen a kérdésekre egymás szavába vágva válaszoltak, így magabiztosan indulhattak a délutáni megmérettetésre. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga – amint elmondták az értékelésnél – de a debreceni gyerekek szokás szerint dobogósok lettek. Az első helyet most a Fazekas diákjai vitték haza.

A csapatok tagjai:
2. helyezett: Molnár-Harcos Odett, Dickmann Sára
(felkészítő: Sebestyén Mária)
3. helyezett: Csedreki Lia, Kocsis Liliána és Németh Luca (felkészítő: Czeglédi Erika)

A nap megkoronázásaként realizálódott a nagy terv: a Főkántor Úr rögtönzött egy közös éneklést a győztesekkel, feledhetetlen élményt szerezve mindannyiunknak.
Köszönjük a szervezőknek, hogy idén is lehetővé tették a részvételünket, és várjuk a jövő évi folytatást.
Czeglédi Erika

 

Tartalomhoz feltöltött képek

2024. június 25.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00
Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy Zsilinszky. u. 26.
Levelezési cím : 4001 Debrecen, Pf. 62. | E-mail: debrecenizsidosag@gmail.com
Telefon: +36 52 415 861, +36 30 846 1703 | Fax: +36 52 533 273
 
Impresszum | Kapcsolat
Debreceni Zsidó Hitközség - Minden jog fenntartva © 2013