Infoblokk

Kedves zarándokok, kedves barátaim!

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm!

A folyamat, amelynek során a debreceni és a nagykállói zsidó emlékeket összegyűjtöttük, rendbe hoztuk és rendszereztük, majd elkezdtük olyan állapotba hozni, hogy a nagyközönség számára látogatható legyen, még csak az elején tart. Az épületek felújítása és a kiállítások megnyitása csak az első lépés azon a hosszú úton, amelyen elindultunk, és amelynek célja, hogy minden érdeklődő és látogató bepillantást nyerjen a történelem kis szeletébe.

A történet azonban, ami a munka fókuszában áll, több ezer éves múltra tekint vissza, és reményeink szerint még sok ezer évig íródik. A zsidóság történetébe ezen a kis területen is íródott számos olyan fejezet, amit be lehet és kell is mutatni. Ha jól dolgozunk együtt, mi, akik bemutatjuk és ön, aki megtisztel minket figyelmével, akkor a történet folytatásához mindannyian hozzátettünk valamit.

Zarándokutunk Debrecenre és Nagykállóra koncentrál, egy városias hitközség és egy csodarabbi köré szerveződött világhírű közösség bemutatására. Igyekeztünk segítséget, támpontokat nyújtani a felfedezéshez, és szeretnénk ebben mindenkinek a segítségére lenni az úton, de a felfedezés feladata és élménye az öné, kedves zarándok, amelyhez kívánok önnek sok sikert és örömöt a magam és minden kollégám nevében.

Horovitz Tamás
elnök, Debreceni Zsidó Hitközség

 

2024. július 25.  | 

Hírlevél

Ha rendszeresen szeretne értesülni aktuális eseményeinkről, programjainkról, akkor kérjük, adja meg nevét és e-mail címét.

 

Naptár konverter

Válaszd ki a polgári vagy a zsidó dátumot, és klikkelj a megfelelő nyílra!

Polgári naptár
Zsidó naptár

Ha a keresett dátum naplemente utáni akkor adja meg a következő polgári dátumot!

Zsinagógák

  • 4025 Debrecen, Pásti u. 4.
  • 4025 Debrecen, Kápolnási u. 1.

Információk

  • Elnök: Horovitz Tamás
  • Alelnökök: Keresztes Attila
                    Dr. Grosz Zsuzsanna
  • Elérhetőség: 4025 Debrecen,
                       Bajcsy Zs. u. 26 sz.
  • Ügyfélfogadás: hétköznapokon 8:00 – 14:00